el basar de les espècies

El meu llibre electrònic (i 3)

I al final de tot, perquè un llibre electrònic, i un iliad? Una de les coses que m’agrada és la filosofia que l’envolta. I és que, d’entrada, tu mateix cal que et faces la teua pròpia biblioteca partint dels teus gustos i experiències. En altres dispositius, com el kindle, la indústria cultural s’encarrega de «suggerir-te» títols, i al final la despesa acaba sent molt més gran que la inicial gràcies als serveis addicionals i subscripcions que vas pagant. En canvi, amb l’iliad, si vull, no cal que em gaste ni un duro més (ni m’hi incitaran). Manel en diu plataformes de lectura pròpies.

Si a banda de la llibertat de contingut, als llibres-e, hi afegiu la gran capacitat d’emmagatzematge de títols que podem tindre, i la infinitat de textos que es poden trobar a la xarxa (excepte el cas català, com sempre), tenim que les possibilitats de l’eina són enormes, gairebé —gairebé— com una nova revolució gutembergiana: els textos no només estan a l’abast de tothom, sinó que a més a més et pots emportar una biblioteca amb milions de pàgines sota el braç.

Els efectes seran múltiples i variats. I m’hi jugo mil duros que a més d’un l’agafarà el bou per les banyes. Cal que el sector llibresc es pose les piles. Els autors ja ho comencen a veure clar, autoeditant-se més que mai (i el salt al format de llibre-e és un passet de re). Els editors catalans pareix que esta primeria d’any s’hi posaran. Els bibliotecaris ja fa dies que tenen unes col·leccions de llibres-e catalogades, però un any o altre hauran de fer el salt de mentalitat de veritat. I els llibreters… bé, els llibreters de sempre, al cap i a la fi, crec que no s’ho passaran tan malament: són les grans superfícies les que notaran la disminució espectacular de les vendes de best-sellers i llibres de butxaca!

I per acabar, tornant al meu llibre electrònic, des del meu punt de vista cal apuntar l’encert de màqueting dels productors de l’iliad, un lector que porta per nom el títol d’un dels textos fundacionals de la cultura europea!

Esta és una de les calçades de l’antiga Ilió. Cap a on viatjarem nosaltres amb els llibres-e?.

3 thoughts on “El meu llibre electrònic (i 3)

  1. Fantastico

    Felicitats per la compra!
    Jo també estic molt content amb l’ Iliad, fantàstic pels llibres i els còmics. Software lliure amb moltes possibilitats i el descans de portar molta lectura a sobre amb poc pes. 🙂

  2. Pingback: el basar de les espècies » Blog Archive » Josep Porcar · «Del meló d’Alger»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.