el basar de les espècies

Primera jornada de Hanami a les Terres de l’Ebre

El company Jordi Arrufat, amb d’altres blocaires,  ha organitzat un Hanami a les Terres de l’Ebre per este diumenge. Si voleu saber què és i en què consistirà, només cal que continueu llegint este post… i si no podeu assistir-hi físicament sempre ho podeu celebrar virtualment i escriure un post el diumenge!

On?
A la vall d’en Baiges, al terme municipal de Paüls, a l’hort que surt a la foto de baix. S’hi arriba desviant-se per un caminet que surt a la dreta just abans d’arribar a Paüls senyalitzat com a “Vall de vinyes”. Està a 10 minuts en cotxe a partir de la bifurcació. L’hort es troba just al costat de dues roques enormes que es van desprendre de la muntanya del costat, no té pèrdua.
A la fotografia no es veu però hi ha una font just al costat de l’hort. Penseu que aquesta fotografia no serà la mateixa d’aquí una setmana quan els cirerers hauran florit.
Quan?
El diumenge 29 de març a les 16h.
Per què aquest dia i a aquesta hora?
Perquè els cirerers estaran ja florits aquest dia i a la tarda és quan normalment bufa una mica de ventet que potser ens gratificarà amb el vol de pètals de flor de cirerer. La floració dels cirerers no durarà molt més d’una setmana a partir del diumenge 29.
Quina duració tindrà?
Una hora i mitja ja que a les 17,30 el sol s’amaga degut a que estarem al bell mig del Parc Natural dels Ports.
En què consistirà?
Es demana als participants que preparin un petit poema, poema musicat, cançó o fragment de narrativa literària sobre un dels següents temes que hauran d’exposar davant la resta dels assistents. Pot ser propi o d’un altre autor que òbviament s’haurà de mencionar
– Floració dels cirerers
– Arribada de la primavera
– Bellesa natural de les Terres de l’Ebre
– Cicle de la vida
– Cultura japonesa (anterior a la segona guerra mundial, excloure Nintendos, Sonys i similars)
– Relacions entre Catalunya i/o les Terres de l’Ebre amb el Japó
Com es fa difusió d’aquest acte?
En principi només a partir d’internet a partir de plataformes com els blocs, els emails o el facebook.
Alguna cosa més?
Si, com que es farà a l’hora en què els ebrencs prenem el cafè desprès del llarg dinar del diumenge s’invita als assistents a portar begudes i pastes per prendre mentre es gaudeix de l’entorn i de les presentacions.
També és important remarcar que allí no hi ha lloc per seure i per tant els assistents s’han de portar o cadiretes plegables o catifes per seure al terra o sacs de plàstic de color blau tal i com es fa al Japó.
Finalment tindre en compte que a la vall d’en Baiges els camins són molt estrets i hi ha poc lloc per aparcar per la qual cosa cal optimitzar els seients dels cotxes.
Qui ho organitza?
Aquesta és una idea que neix des de l’Ebresfera i per a l’Ebresfera tot i que hi està invitat a participar tothom, sobretot si teniu algun text per llegir o cantar. El cost d’organitzar aquest acte és gairebé igual a zero (comunicacions+transport a Paüls+preparar cadascú els seus cafès o begudes i pastes) i segons l’èxit que tinguem de convocatòria preparariem un altre acte més ambiciós el proper any.
Cal donar especialment les gràcies a la Joana Celma Gavaldà propietària de la casa rural “La Remulla” de Paüls que ens cedeix el seu hort de cirerers per organitzar la trobada. Des del moment que el company blocaire Oriol Gracià la va contactar per exposar-li la idea, va mostrar un gran interés i sensibilitat per aquest tipus d’esdeveniment sense demanar en cap moment res a canvi.
Agrairia a tot blocaire que faci difusió d’aquest acte que mencioni a la Joana i la web de la Remulla a la seua pàgina web.
I ara què?
Si que resulta interessant tenir una idea més o menys aproximada de qui hi assistirà, com a mínim amb l’intenció d’exposar poemes o narracions en públic així que a mesura que sapigueu si hi anireu agrairia que us poseu en contacte amb mi.
I si no podeu anar?
Fem una invitació general a penjar els vostres textes o fotografies relacionats amb el Hanami o l’arribada de la Primavera a les Terres de l’Ebre el proper diumenge 29 de març als vostres blocs, fotologs o videoblocs!!

.

5 thoughts on “Primera jornada de Hanami a les Terres de l’Ebre

  1. Jacme Post author

    i tant que es pot fer cada any! i a més a més, és una iniciativa que té un regust de friki… (o no em direu que celebrar una festivitat japonesa no en té part?) 😀

  2. Jacme

    @gustau: ui, ui, ui… me fas por, perquè si tu dius algo la cosa pot anar en sèrio… 😀

    @dan: és que hi ha molt de friki “suelto” per aquí, i ja se sap… 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.