el basar de les espècies

LibraryThing i els llibres en català

Potser alguns de vosaltres ja n’esteu al cas. Potser molts d’altres no. En qualsevol cas, aprofitarem este apunt per fer-vos-en cinc cèntims, i així ja no podreu dir que no ho sabeu!

LibraryThing és una pàgina web en què els internautes creen el catàleg en línia dels seus llibres i que connecta les persones amb interessos comuns en la lectura. Vaja, que si sempre heu volgut «posar ordre» a la pila de llibres que teniu a casa, de manera professional i talment com es fa a les biblioteques, ara ho podeu fer amb este senzill portal. Que és més fàcil del que pareix ens ho exemplifica unquepassava en un exquisit article a la revista Bid titulat «LibraryThing: la catalogació a l’abast de tothom».

Però és que a partir d’este curs que encetem els usuaris i lectors catalans tenim un petit alicient si ens sumem al projecte. I és que el programa Crítics matiners, que ofereix novetats editorials de manera gratuïta als lectors, començarà a repartir llibres en llengua catalanovalencianabalear. A on està la «trampa», em direu? Doncs bé, l’únic que heu de fer a canvi del llibre és escriure’n una ressenya. I no cal que sia positiva!

De moment hi ha assegurada la participació de Publicacions URV, i s’espera que altres editorials del nostre àmbit lingüístic es vagen sumant a la iniciativa. I si no podeu esperar ni un dia per entrar-hi i demanar un llibre, sempre podeu fer cap al fil de Crítics no tan matiners encetat per PURV per oferir llibres científics i de divulgació en català.

5 thoughts on “LibraryThing i els llibres en català

  1. Puigmalet

    És una eina magnífica per compartir aficions llibresques, sens dubte. De catalans ja en som més d’un miler, i no para de créixer. Bona difusió.

    Per cert, aquest estiu vaig un conèixer un Jacme de veritat (i de Gavà, com en Jacme March). Creia que era l’únic de Catalunya. I ara tinc el dubte.

  2. Jacme Post author

    @anna: pos vinga, ara ja no tens cap excusa per no fer-ho! 😀

    @puigmalet: tranquil, el meu “jacme” és només cibernètic, així que pots continuar creient que coneixes l’únic de Catalunya! 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.