el basar de les espècies

LibraryThing i els llibres en català

Potser alguns de vosaltres ja n’esteu al cas. Potser molts d’altres no. En qualsevol cas, aprofitarem este apunt per fer-vos-en cinc cèntims, i així ja no podreu dir que no ho sabeu!

LibraryThing és una pàgina web en què els internautes creen el catàleg en línia dels seus llibres i que connecta les persones amb interessos comuns en la lectura. Vaja, que si sempre heu volgut «posar ordre» a la pila de llibres que teniu a casa, de manera professional i talment com es fa a les biblioteques, ara ho podeu fer amb este senzill portal. Que és més fàcil del que pareix ens ho exemplifica unquepassava en un exquisit article a la revista Bid titulat «LibraryThing: la catalogació a l’abast de tothom».

Però és que a partir d’este curs que encetem els usuaris i lectors catalans tenim un petit alicient si ens sumem al projecte. I és que el programa Crítics matiners, que ofereix novetats editorials de manera gratuïta als lectors, començarà a repartir llibres en llengua catalanovalencianabalear. A on està la «trampa», em direu? Doncs bé, l’únic que heu de fer a canvi del llibre és escriure’n una ressenya. I no cal que sia positiva!

De moment hi ha assegurada la participació de Publicacions URV, i s’espera que altres editorials del nostre àmbit lingüístic es vagen sumant a la iniciativa. I si no podeu esperar ni un dia per entrar-hi i demanar un llibre, sempre podeu fer cap al fil de Crítics no tan matiners encetat per PURV per oferir llibres científics i de divulgació en català.

5 thoughts on “LibraryThing i els llibres en català

  1. Puigmalet

    És una eina magnífica per compartir aficions llibresques, sens dubte. De catalans ja en som més d’un miler, i no para de créixer. Bona difusió.

    Per cert, aquest estiu vaig un conèixer un Jacme de veritat (i de Gavà, com en Jacme March). Creia que era l’únic de Catalunya. I ara tinc el dubte.

  2. Jacme Post author

    @anna: pos vinga, ara ja no tens cap excusa per no fer-ho! 😀

    @puigmalet: tranquil, el meu “jacme” és només cibernètic, així que pots continuar creient que coneixes l’únic de Catalunya! 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow