el basar de les espècies

La música de les esferes (20)

A la música de les esferes d’avui farem un passeig romàntic per diferents peces del segle XIX i principis del XX. Compositors alemanys, austríacs, txecs, russos i francesos ens dibuixaran unes històries ben apassionants gràcies a les melodies de les seves obres, que ens transportaran del món real al mític i imaginari.

La curiositat musical d’avui, per a aquells que no entenem molt de música clàssica, la trobarem a la darrera selecció del podcast. Es tracta d’un Concert per a la mà esquerra, una peça creada expressament per al pianista Paul Wittgenstein, el qual va tindre ferides greus al braç dret durant la I Guerra Mundial. Molts compositors van crear obres pensant en ell, com Strauss o Britten, però la de Ravel és la més famosa de totes, i l’escoltareu en aquesta entrega del podcast de la música de les esferes.

» Richard Wagner · Obertura de l’òpera «L’or del Rhin»

» Franz Schubert · Nacht und Träume, D.827

» Bedřich Smetana · Vltava (el Moldau)

» Nikolaj Andreevič Rimskij-Korsakov · La mar i el bastiment de Simbad (Shéhérazade)

» Maurice Ravel · Concert per a la mà esquerra en re major

Descarregar-lo en mp3 · Fil RSS · iTunes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.