el basar de les espècies

La música de les esferes (20)

A la música de les esferes d’avui farem un passeig romàntic per diferents peces del segle XIX i principis del XX. Compositors alemanys, austríacs, txecs, russos i francesos ens dibuixaran unes històries ben apassionants gràcies a les melodies de les seves obres, que ens transportaran del món real al mític i imaginari.

La curiositat musical d’avui, per a aquells que no entenem molt de música clàssica, la trobarem a la darrera selecció del podcast. Es tracta d’un Concert per a la mà esquerra, una peça creada expressament per al pianista Paul Wittgenstein, el qual va tindre ferides greus al braç dret durant la I Guerra Mundial. Molts compositors van crear obres pensant en ell, com Strauss o Britten, però la de Ravel és la més famosa de totes, i l’escoltareu en aquesta entrega del podcast de la música de les esferes.

» Richard Wagner · Obertura de l’òpera «L’or del Rhin»

» Franz Schubert · Nacht und Träume, D.827

» Bedřich Smetana · Vltava (el Moldau)

» Nikolaj Andreevič Rimskij-Korsakov · La mar i el bastiment de Simbad (Shéhérazade)

» Maurice Ravel · Concert per a la mà esquerra en re major

Descarregar-lo en mp3 · Fil RSS · iTunes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow