el basar de les espècies

Felicitats Sputnik!

Pos ja veieu! el nostre «company de viatge» (que és el que vol dir en rus) demà farà 50 anyets que es va enlairar! el seu pare, el Korolev, va haver de patir molt per aconseguir-ho: l’Sputnik va ser dissenyat mig d’amagatotis ja que el més important per a la Unió Soviètica en aquell moment era la posada a punt del coet R-7.

Demà farà cinquanta anys de l’inici oficial de la carrera espacial entre les dos potències mundials. Avui pareix que la cosa està estancada: tenim una millor tecnologia, tenim les nacions del món unides en un projecte comú, però els governs no estan per abocar-hi els calers que s’hi abocaren fa anys. És molt trist que la civilització humana només puga fer grans passos al recer de les guerres… esperem que el viatge a Mart (que serà d’aquí ben poquet) sia l’inici d’una nova carrera per arribar a les estrelles enmig de la pau (o Mir, en rus).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.