el basar de les espècies

L’edició en català al Camp de Tarragona (IV)

2.1.1 Edicions El Mèdol

Situada a Tarragona, Edicions El Mèdol és la degana de les editorials del Camp. En l’article de Josep Bargalló[1] al monogràfic de Kesse de fa deu anys apareixia com la més important (per no dir gairebé l’única) de les iniciatives privades amb empenta i projecció suficients arreu del territori dels Països Catalans.

El temps i les conjuntures del mercat, però, han fet que Edicions El Mèdol centrés els seus esforços en una sola línia editorial. Així, de publicar tota classe de gènere de llibres (a destacar la gastronomia i la literatura rosa, entre d’altres) ha passat a editar només títols relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana. Esta estratègia explica la davallada en el nombre de títols d’estos darrers anys, tot i que també implica una major fidelització d’una quota de lectors específica i la pervivència del projecte a llarg termini.

 

La mitjana de títols editats per any en el període 1996-2006 és de 24,6 títols, una xifra gens menyspreable, tot i que cal preveure que en els propers anys esta mitjana es mantinga o disminuïsca a causa de la nova política editorial que segueixen, centrada en editar títols de qualitat en un àmbit molt específic de la cultura.

__________

[1] Vegeu l’article titulat «El món editorial, entre la cultura, la indústria, la minorització i el centralisme: el miratge tarragoní», publicat a la revista Kesse, núm. 24, de desembre de 1997.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.