el basar de les espècies

L’edició en català al Camp de Tarragona (VI)

2.1.3 Arola Editors

Nascuda el 1999 sota els auspicis d’una impremta, Arola Editors és l’editorial de la ciutat de Tarragona que més publica en estos moments.

Tot i que no deixen de banda publicacions d’àmbit local i de narrativa, han centrat els seus esforços en col·leccions de teatre i poesia (es va quedar amb els drets d’edició de les publicacions de la Gent del Llamp,[1] per exemple). Això fa que fora del Camp la seua incidència en el mercat editorial sia menor (a causa de la menor incidència en el mercat d’estos gèneres), però l’acurada edició que fa dels seus llibres (en poesia combinen versos i obres pictòriques) fa que s’haja erigit en una referència de qualitat arreu i que es tinga en compte cada volta que es fa un repàs a les editorials catalanes.

 

La mitjana de títols editats per any en el període 1999-2006 és de 31,7 títols i la tendència indica que en els propers anys esta mitjana pot seguir augmentant.

____________

[1] La Gent del Llamp és un col·lectiu de caire cultural que publicava amb regularitat llibres de creació literària (amb una mitjana d’un parell a l’any).

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.