el basar de les espècies

Entrevista a Josep Maria Pujol

Molts recordareu que més d’un cop he citat l’Ortotipografia. Un dels seus autors és en Josep Maria Pujol. I este estiu en Pere Farrando, que manté una magnífica web sobre tipografia, li va realitzar una entrevista. Jo ja la vaig llegir fa dies (mesos!) i vaig pensar que l’havia de ressenyar aquí… i me n’he recordat avui!

Us convido a descarregar-vos-la i llegir-la. En JM ens dóna la seua opinió sobre els temes més «candents» de la tipografia d’avui. Vos en faig un apunt, per a picar-vos la curiositat…

Hi ha un fet important, i és que fins a l’adveniment de la digitalització —que vol dir fins al 1985—, la cosa era clara, els originals estaven fets amb lletres de màquina de palanca i els llibres es feien amb tipografia. ¿Això què vol dir?: que hi havia una escriptura artificial informal i una escriptura artificial perfecta, que era la tipogràfica […] ¿Què ha passat amb l’adveniment de la digitalització?: que estem utilitzant lletres perfectes —la Times, la Palatino— i en canvi les utilitzem imperfectament.

.

4 thoughts on “Entrevista a Josep Maria Pujol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow