el basar de les espècies

Contra la Comic Sans

Algú pot ser ja sap la meua aversió psicòpata a la Comic Sans (aquella lletra malformada que agrada a tanta gent ignorant de la bona tipografia). La Magalí m’ha passat un enllaç a Maquetadores, i quina ha estat la meua sorpresa de trobar-hi ànimes tipogràfiques bessones! De fet, gairebé tots els dissenyadors del món hi estan en contra!

El que ja m’ha deixat feliç per uns quants eons ha estat descobrir la Organización contra el abuso de la Comic Sans, que porta un lema més que suggerent: «Blog de concienciación de masas y denuncia pública de los actos de terrorismo tipográfico». Terrorisme tipogràfic: això és tot just el que penso jo quan em trobo amb algun cartell o imprès que atempta contra el bon gust estètic o les normes ortotipogràfiques, com ara quan posen una ele geminada amb guionet.

Seguirem de ben a prop l’Organització, cal estar sempre alerta contra els terroristes!

.

15 thoughts on “Contra la Comic Sans

 1. dan

  Deu del Cel! Per fi!!!!
  També odio compulsivament la comic sans. No queda una mica de bon gust al món? Hi ha piles de presentacions amb aquesta merda de lletra. Tesis doctorals presentades com si fossin quaderns de preescolar! Informes de laboratoris que potser sabran dissenyar un nou medicament però que no tenen ni punyetera idea del que és una lletra elegant.
  Arrggg! Qui la va inventar? Per maleir-lo millor. Hauria de ser un delicte! Als meus becaris els tinc prohibit fer-la servir (i això vol dir que ho intentaven!)

 2. losimo

  Salam malecum!!
  …ejem… pos a mi és la que més m’ha agradat per utilitzar al mIRC. Les caretes queden molt simpàtiques…

  Però bé, tampoc us vull convençer. Vai a fer un titulet amb comi… xD

 3. Templer

  Ja era hora que algun ens mig oficial em donés suport… La feinada que tinc per prohibir als meus alumnes que entreguin treballs amb comic sans!
  Jaume, ho aconseguirem! La lluita continua…

 4. Anna

  jaja, a mi al principi m’agradava, però després de veure com TOTHOM feia TOTES les presentacions de la carrera amb comic (i eren mooooltes al llarg del curs) li vaig agafar com al·lèrgia.

 5. Jacme

  @jordi: la courier jo no la odio tant. M’explicaré: està ben dissenyada, és una lletra de pas fixe (com de màquina mecanogràfica), el problema ve de que tothom la fa servir tothora, i és clar, no serveix per a tot…

  @dan: la va fer un tal Connare, però la culpa no és d’ell sinó de Mocosoft que la triar i la va posar en el sistema operatiu 🙁

 6. Jacme

  losimo: home, que la faces servir al mIRC és “normal”, el que no és normal és que s’utilitze en treballs, en cartells, en etiquetes, en… (ara, si me la poses en algun titular te mato!) 😀

  @templer: la lluita continua i serà eterna! el borreguisme tipogràfic (i no tipogràfic) abunda… per desgràcia…

  @anna: veus? això és el que ha de passar amb una persona amb un mínim de decència, que al principi no et molesta, però al final et provoca al·lèrgia… imagina’t les conseqüències que provoca en frikis tipogràfics com jo! 😀

 7. Juan de Dios

  Perdonad por escribir en castellano, pero aunque entiendo el catalán —a veces no al 100%, me temo—, no sé escribirlo, y no quiero pegarle patadas al diccionario.

  Respecto al comentario de Jordi referente a la Courier New, quería aclarar que, efectivamente, es una letra bastante deficiente, sobre todo cuando la comparas con la Courier original, y supongo que Jacme, cuando dice que no la odia tanto, está pensando en esta última.

  ¡Saludos!

 8. Jacme

  Benvingut al Basar, Juan!

  No hi ha cap problema amb que escrigues en castellà, endavant! 😀

  I sí, pensava en la courier original, Juan, tens tota la raó del món, perdona la meua falta de precisió! 😛

 9. Jordi Gonzalez

  Seria bo que hi hagués un llibre d’estil que recomenés quins tipus de lletra utilitzar en cada ocasió.

  Ara al treball hem canviat de la Courier New a Verdana en tots els documents i la veritat és que la documentació sembla una mica més moderna.

  Jo la Verdana ja la utilitzo per fer treballs però no m’agrada abusar.

 10. Josep Maria

  Diguem, si vols, alguns tipus de lletra que t’agradin per diferents coses. Faig una revisteta i sovint tenim discussions pel tipus de lletra.

 11. Jacme

  @Jordi: més o menys ja existeix una “norma” per utilitzar cada estil de lletra en cada ocasió, ara, tot depén del disseny que li vulgues posar… miraré a vore si trobo algun llibre que faça algunes recomanacions! 😀

  JM: la pengeu la revista?

 12. jordi

  la comic sans no la trago, i l’arial em costa molt. i de tipografies, la veritat és que trobo és més fàcil de trobar-ne de dolentes i mal formades que de decents i utilitzables…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.