el basar de les espècies

Campanya per demanar l’obertura de la Biblioteca de Gandesa

Fa poc al Diari de Tarragona saltava la notícia, la raó per la qual la biblioteca de Gandesa, inaugurada tot just abans de les darreres eleccions, encara s’ha d’obrir. El Dani, amb tota la raó del món, s’ha indignat, i mira que ha muntat una cibercampanya en protesta. Des del Basar ens sumem a la indigació de veure com un equipament cultural, en una capital de comarca, no s’obre per collonades entre polítics (sobretot ara que ja l’hem pagat senceret).

I com que estem cartellistes estos dies, pos hem fet una altra adaptació d’un altre cartell (aquí trobareu l’original i molts altres més aquí) .

PD: Per cert, la tipogradia és una Bodoni Poster..

11 thoughts on “Campanya per demanar l’obertura de la Biblioteca de Gandesa

 1. vullunfestuc

  Bo el cartell, bona la causa, llàstima que la major part de biblioteques que he visitat tenen pocs llibres i d’escàs interès i moltes collonadetes com ordinadors connectats a internet, revistes, música, pel·lícules i joguines per a nens petits… i els llibres??

 2. Daniel Gil

  @vullunfestuc: aps… ara resulta que les revistes, la música, les pel·lícules, els ordinadors… són collonadetes. I els llibres no. Xiquets, tenim encara una visió mooolt reduccionista i elitista dels llibres. Només els llibres són cultura, la resta no. Un CD no serà mai alta cultura, oi? En fi… Mira, les biblioteques ja no són aquell reducte fosc i inaccessible que conservava només llibres. Per sort, hem evolucionat i ara, a més de llibres, oferim també altres productes i serveis. I per a moltíssima gent, les collonadetes que dius, com per exemple ordinadors amb internet, són l’únic camí per a poder accedir a la xarxa. I només una pregunta: quines biblioteques que has visitat tenen pocs llibres?

 3. Anna

  doncs jo el sulfuraré una mica més: estic a favor de les collonadetes, pero també és cert que hi ha biblioteques amb pocs llibres, o com a mínim no proporcionades al nombre d’usuaris que tenen. Com a exemple la Vil·la de Gràcia a Bcn, on és impossible trobar-hi mai res, ni llibres ni collonadetes. Allò semblen els prestatges del super després de la guerra!

 4. Anna

  Ah, i ja no dic res de la gent que hi treballa, que la majoria sembla que et facin un favor per haver anat a obrir la biblioteca al matí… realment entre una cosa i l’altra fan passar les ganes d’anar-hi (i de fet fa més d’un any que no m’hi acosto, no val la pena).

 5. Daniel Gil

  Anna, sobre el teu segon comentari, veig que això ja és un problema dels bibliotecaris, no de les biblioteques. Nosaltres hem de ser els primers implicats a fer que s’usin les biblioteques, i que els usuaris vinguin amb ganes i se sentin a gust. És una simple qüestió de supervivència. És cert que hi ha companys de feina moooooolt amargats (hi de tot, també, i n’hi ha que són meravellosos), ho sé… però no vull entrar en aquesta polèmica perquè ja em sé la cantarella d’ambdues parts i penso que no té solució. Només penso que si estem de cara al públic, el mínim que podem fer és posar bona cara, ser amables, atendre amb correcció… és el que intento fer a la biblioteca on treballo, i penso que estic obtenint resultats molt positius.
  I bé, sobre la primera qüestió, el fet que tinguin pocs llibres ja no depèn de la pròpia biblioteca, sino de l’administració de la qual depèn. Com bé dius, el fons d’una biblioteca ha d’estar proporcionat segons el nombre de població a la qual serveix. Penso que és lògic que sigui així. No conec el cas de la biblioteca de comentes, però el que si que sé és que per exemple en moltes biblioteques el servei d’internet està permanentment col·lapsat, hi ha cua, i llarga. Però d’altra banda penso que si no trobes un llibre (o un Cd, o un DVD), perquè està prestat, o extraviat, o… el bibliotecari ha de fer tot el possible per aconseguir-te’l. Això forma part de la nostra feina.
  Bueno, m’agrada molt que estem debatent sobre estos temes, si senyor!!! Em feu molt content.

 6. Anna

  Tens raó: de professionals n’hi ha de bons i de dolents.

  I pel que fa als llibres entenc que no depèn d’ells, però no deixa de fer ràbia i d’afectar a l’ús del servei!

 7. Pingback: Campanya per demanar l’obertura de la Biblioteca de Gandesa | bauen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.