el basar de les espècies

La música de les esferes (1)

Una de les coses que sempre m’hauria agradat fer és treballar en una ràdio de música clàssica. Vos ho imagineu? Tot el dia buscant obres clàssiques, i punxant-les per les ones… quina bona vida, oi? I l’altre dia em vaig dir, i per què no? Avui, amb els podcasts, el meu petit somni pot ser realitat en part! (el gran ja el sabeu: dominar el món!).

He estat mirant els podcasts que existeixen, i tot i que n’hi ha de música (com ara el magnífic Intheplacetobe) no n’hi ha cap que en ressenye de clàssica, així que anirà perfecte per fer conèixer als internautes que hi ha obres de música lliure d’esta classe.

A l’hora de pujar els arxius, primer em vaig estar mirant el servei de podomatic. Però al final he optat per obrir-me un altre compte a blip.tv. La raó és ben senzilla, a blip.tv no tinc límit d’espai i transferència, mentre que a l’altre sí. I com que ja tinc el feed del podcast del Basar assigant als Asteroides, les Esferes tindran este fil de subscripció.

El programa per al podcast d’avui serà clàssic-clàssic (no m’ha quedat molt bé, però al proper el millorarem!) i el podeu seguir aquí o clicant al «play» del final del post. Vos n’apunto el menú a continuació:

» Mozart · Flute Quartet in C (K285b) – Theme and Variations · American Baroque

» Bach · Wachet auf ruft uns die Stimme (BWV 140) – Chorus · American Bach Soloists

» Guillemain · Sonata II in b minor (Aria Gratioso Altro) · Ensemble Mirable

» Haydn · Allegro moderato (Trio 1 in C major) · Laurel Zucker and friends

» Handel · Leclair Premier Recreation de Musique Op. 6 in D major Chaconne · Brook Street Band

» Bach · Aria da Capo · Janine Johnson

» Matteis · Ground After the Scotch Humour · Music of the Spheres


.

7 thoughts on “La música de les esferes (1)

 1. Laia

  Ostres… música clàssica tot el dia? No em desagrada del tot, n’hi ha de precioses i quan em vull relaxar només he de posar un cànon que m’encanta però… hehehe a mi se’m faria pesat 😛

 2. Manel

  M’agrada trobar-me música gratis a la xarxa. Però, de lliure res de res. Només volia puntualitzar-ho. Hi ha un corrent cada cop més gran que li diu lliure a tot allò que és gratis, i no és ben bé així. I no estic en contra que cadascú decideixi què fer amb els seus drets d’autor però, a cada cosa el seu nom.

 3. Jacme

  @laia: dona, no ho sé ara que ho dius… però potser primer hi hauríem de treballar, no? i això sí que ho veig difícil! 😀

  @Manel: home, Manel, li dic «música lliure» perquè és tal i com s’anomena en el món dels podcasts a la música amb llicències de drets d’autor que et permeten utilitzar-la. Potser no és la millor manera de dir-ho però sí que és la més extesa arreu, i crec que els podcastaires diferenciem clarament «gratis» de «lliure». Sense anar més lluny, en català, la pàgina més important és
  http://www.musicalliure.net/

 4. Josep Maria

  Després escolto el podcast. Ara només he entrat per dir-te que m’han passat un meme (sobre l’aigua). Crec que me l’han passat per fer-me mullar en les bronques polítiques de Tarragona però crec que val la pena aprofitar-ho i ampliar-lo. Per això te’l passo 😉 Salut!

 5. Fantástico

  Hola! Gràcies per calificar el meu podcast de magnífic 😉 M’ha agradat molt aquesta primera entrega de “La música de les esferes”, feia temps que no sentia clàssica i l’he disfrutat molt. Molt bona selecció!

 6. Jacme

  ooohhh!!!!! un comentari del MESTRE!!!!!

  😀

  gràcies pel comentari! i m’encanta que hages disfrutat, espero que tant com jo faig amb el teu podcast! ens sentim! 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.