el basar de les espècies

La literatura a la xarxa (7)

L’ebresfera literària

Però estos posts que tracten la literatura a la xarxa no serien el mateix si no fes un repàs, necessari, a la literatura que podem trobar a la xarxa amb denominació d’origen de les Terres de l’Ebre.
Per una banda hi ha dos pàgines que en qualsevol altre territori serien motiu d’enveja (si les coneguessen). Una és Llibres Ebrencs, una web en què hi podem trobar les darreres novetats literàries de les comarques centrals dels Països Catalans (la Ilercavònia íbera), i que es fa ressó, a més a més, de la Fira del Llibre i Autor Ebrencs que se celebra a Móra d’Ebre cada any.
L’altra és Beaba, una pàgina en què a més a més de notícies literàries hi podem consultar una llista extensa de fitxes d’autors ebrencs, amb la seua bibliografia completa, una eina interessantísima que dóna a conèixer la producció literària de les nostres comarques.
I per l’altra banda tenim els blocs literaris, llistats a partir de les dades que es poden trobar al bloc de l’Ebresfera (si en falta algun us agraïria que m’ho digueu). Els he agrupat en tres grans grups. Tot i que algun d’ells hauria de repetir-se en més d’un lloc, he preferit catalogar-los per separat:
• Blocs d’escriptors: JM Tibau, Josep Gironés, Andreu Carranza, Andreu Corbatón, Emigdi Subirats, Lluis Martin Santos
• Blocs literaris: la Cinta Escarlata, el Cau del Plany i el Dolor, Poemes i lletres
• Blocs que parlen de literatura: lo CEL, bloc de llengua, la Clau Carranza, rondalles de la vora del foc, ilercavònia, de Roquetes vinc, Llibreria Serret, el basar de les espècies

.

2 thoughts on “La literatura a la xarxa (7)

  1. Jacme

    sí, dins de l’ebresfera no és tant extens com el de blocs dedicats a la informàtica o a la política, però crec que la mitjana de la qualitat d’estos blocs és bastant més elevada que la mitjana del conjunt de la catosfera… (clar que potser peco de “nacionalisme ebrenc” en això…) 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.