el basar de les espècies

Carta a les Biblioteques

El Marcel·lí, el perpetrador d’un comentari que provocà un post amb uns comentaris extraordinaris, m’envia un correu explicant-me que ha passat a l’acció. No, no ha començat a fer còctels Molotovs, sinó que ha enviat una carta a les Biblioteques preguntant el mateix tema que ens preguntava aquí. Alhora em comenta que la Generalitat ha obert una web sobre Patrimoni Cultural. Curiós, ni un sol llibre. I a més a més no saben diferenciar entre un podcast i un videobloc, penós, llàstima que no s’hi puguen deixar comentaris, que els deixaria de caldo de gatet. I esta gent cobra per fer això!

Bé, aprofito per reproduir-vos la carta del Marcel·lí. Pot parèixer que només és un granet d’arena sense importància, que no aconseguirà re en la nostra particular Library War, però què seria un desert sense granets d’arena?

Benvolgudes senyores i senyors de les Biblioteques de Catalunya

Em dic Marcel·lí Miret, sóc un català que l’escriu i el parla molt malament. Pitjor que l’Aznar en la intimitat. I que el Montilla en públic. I això és un problema ja que tinc 49 anys, i no em volem ni a les llars d’infants.

He mirat a internet i trobo a faltar mètodes i eines per aprendre que siguin gratuïtes, la hipoteca no em dóna pel català, i a les escoles privades el cobren a preu de xinés.

Resumint, m’agradaria tenir mes accés a la nostra cultura i penso que vostès són una mena de Biblioteca Alexandrina a la catalana.

L’accés a la cultura tindria que ser un dret, de fet ho és però ningú ho aplica.

I més a una cultura que està esmicolada des de fa centenars d’anys.

El bo d’Alexandria, és que no va arribar a tenir llibres, van passar del rotllo al digital.

No podrien fer una biblioteca digital d’autors catalans que estiguin lliures de drets d’autor per poder accedir lliurement?

Amb qui hem de parlar? gràcies per la seva atenció,

Marcel·lí Miret

.

4 thoughts on “Carta a les Biblioteques

 1. gamoia

  Uau, les biblioteques estem de moda en aquest bloc! Això sí que està bé; molt millor l’usuari que reclama que no pas l’indiferent que no apareix. Si hi ha interès, hi haurà recursos 🙂

 2. Marcel·lí

  La veritat a mi em fá una mica de vergonya que després de tanta transició, no hi hagi una “apertura” de la cultura catalana. Una cultura son coses que hereden dels nostres avanpassats, com fan els indis del amazones,
  i les cultures nórdiques.

 3. gamoia

  @Marcel·lí digitalització d’obres en català lliures de drets d’autor se n’ha fet i se n’està fent. Potser ens manca una eina que n’agrupi l’accés i en doni una major visibilitat. Ja miraré de donar més informació en els propers dies en el meu bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.