el basar de les espècies

Va de mapes: si Mercator ho vegés…

Ja sabeu que alguna volta hem parlat de mapes al Basar. I avui vos apunto un bloc fantàstic, descobert gràcies a l’anna, que tracta de mapes estranys: Strange Maps. Hi trobareu des del mapa del regne d’Elleore al del mar de metà de Tità o el que situa geogràficament els pobles canívals.

Però un dels que més m’ha cridat l’atenció és un de ben normal, un mapamundi. Ja sabeu que això de representar en dos dimensions la geografia terrestre no és gens fàcil, i sempre s’ha intentat trobar una fòrmula alternativa a la tradicional solució de Mercator (al respecte, llegiu què diem fa temps en este post). Pos bé, he descobert una altra manera de fer una projecció del globus, la prototopològica, en què es conserven les proporcions originals dels continents i dels mars. Però queda ben estrany, no trobeu?

.

2 thoughts on “Va de mapes: si Mercator ho vegés…

  1. Laia

    Ostres, sí que queda molt estrany! M’ha costat orientar-me una mica al principi, però Austràlia i tota la polinèsia m’hi han ajudat 😀 Que curiós!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.