el basar de les espècies

La literatura, a l’Ebrebloc

Segur que fa dies que esteu al cas del programa de l’Ebrebloc d’enguany, però vull aprofitar per fer-vos cinc cèntims dels temes literaris que s’hi tractaran. I és que en esta edició la literatura prendrà un protagonisme com mai l’havia tingut a l’Ebrebloc!

El divendres 6 per la tarda, a la Biblioteca de Tortosa, serà el moment clau. Primer la Teresa Fèrriz ens parlarà de la revista Lletra, una iniciativa digital com poques s’han vist a la xarxa catalana. Des del 2004 els internautes podem navegar per unes pàgines plenes de dades biogràfiques d’autors, d’editorials, de llibres, i de tot de notícies literàries: tot un luxe. M’agradarà que vinga a l’Ebrebloc; sobretot per preguntar-li perquè a la nòmina d’escriptors només n’hi ha tres d’ebrencs, el Jesús Moncada , el Sebastià Juan Arbó i l’Artur Bladé (si en detecteu algun més, digueu-m’ho!). Ni Vergés, ni Roig, ni Despuig, ni Francesc Vicent Garcia, ni cap altre més. De 169 autors amb pàgina a Lletra, només un 2,7% són ebrencs.

I després serà el moment de la taula redona. De la mà de l’Emigdi Subirats es debatrà sobre blocs i literatura, sobre internet i nous formats, sobre oportunitats editorials i sobre tot el que la xarxa aporta (o trau) a la literatura. Hi participaran el Jordi Ferré, editor de Cossetània; l’Albert Aragonès, de Beaba.info; la Dolors Queralt, regidora i impulsora de la Fira literària de Jesús; i el JM Tibau, un dels escriptors amb més activitat blocaira que mai he vist.

I, per acabar-ho d’adobar, a l’endemà, a la taula sobre blocs col·lectius de l’ebresfera, un representant d’Hespèria parlarà del llibre de relats curts de ciència-ficció.

Ens espera un bon Ebrebloc, i això que el que us acabo de dir no són ni la meitat de totes les activitats!!

PD: Post actualitzat l’1-2-2009 gràcies a j.t..

5 thoughts on “La literatura, a l’Ebrebloc

 1. Jacme Post author

  ja cal que t’espaviles, si vols vindre, dicendres del passat ebrebloc vam fer ple, i crec que enguany no serà menys! llàstima que a casa de mons pares no hi cap gent 🙁

 2. jaka

  Que be que us ho passareu !!! un programa que em sembla d’allò mes bo !!!
  Aprofito per dir-te que si pots, vols i no et fa mandra t’he deixat un meme al meu bloc… em faria il•lusió que el fessis.
  Besades,
  ;D

 3. j.t.

  Oh, amb la petita queixa aquesta que diu de Lletra, hi ha una anècdota sucosíssima, respecte a la qual no direm el nom dels pecadors. Resulta que un poeta tortosí se’n va anar a una editorial barcelonina de les tres o quatre grosses que hi ha a Barcelona amb un original, i el va ensenyar al que remenava les cireres allà. I el remenaire li va dir: “No, de tortosí ja en tenim un”. ¿Coneix el mite aquell de que a Barcelona sempre hi ha un mallorquí i un valencià oficials? Doncs això mateix, però sense sortir del Principat.
  Per cert, en honor a la veritat cal dir que també hi és Artur Bladé.
  Mos veiem!

 4. Jacme Post author

  @jaka: ara vindré a pegar un cop d’ull! 😀

  @j.t.: gràcies per la història, i per l’apunt del Bladé. El post està actualitzat, i m’he entretingut a comptar autors: només un 2,7% del total són ebrencs. Suposo que “de tortosí, ja en tenen tres” i no en cap cal altra (si és que comptem a Moncada com a ebrenc, és clar…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.