el basar de les espècies

La literatura, a l’Ebrebloc

Segur que fa dies que esteu al cas del programa de l’Ebrebloc d’enguany, però vull aprofitar per fer-vos cinc cèntims dels temes literaris que s’hi tractaran. I és que en esta edició la literatura prendrà un protagonisme com mai l’havia tingut a l’Ebrebloc!

El divendres 6 per la tarda, a la Biblioteca de Tortosa, serà el moment clau. Primer la Teresa Fèrriz ens parlarà de la revista Lletra, una iniciativa digital com poques s’han vist a la xarxa catalana. Des del 2004 els internautes podem navegar per unes pàgines plenes de dades biogràfiques d’autors, d’editorials, de llibres, i de tot de notícies literàries: tot un luxe. M’agradarà que vinga a l’Ebrebloc; sobretot per preguntar-li perquè a la nòmina d’escriptors només n’hi ha tres d’ebrencs, el Jesús Moncada , el Sebastià Juan Arbó i l’Artur Bladé (si en detecteu algun més, digueu-m’ho!). Ni Vergés, ni Roig, ni Despuig, ni Francesc Vicent Garcia, ni cap altre més. De 169 autors amb pàgina a Lletra, només un 2,7% són ebrencs.

I després serà el moment de la taula redona. De la mà de l’Emigdi Subirats es debatrà sobre blocs i literatura, sobre internet i nous formats, sobre oportunitats editorials i sobre tot el que la xarxa aporta (o trau) a la literatura. Hi participaran el Jordi Ferré, editor de Cossetània; l’Albert Aragonès, de Beaba.info; la Dolors Queralt, regidora i impulsora de la Fira literària de Jesús; i el JM Tibau, un dels escriptors amb més activitat blocaira que mai he vist.

I, per acabar-ho d’adobar, a l’endemà, a la taula sobre blocs col·lectius de l’ebresfera, un representant d’Hespèria parlarà del llibre de relats curts de ciència-ficció.

Ens espera un bon Ebrebloc, i això que el que us acabo de dir no són ni la meitat de totes les activitats!!

PD: Post actualitzat l’1-2-2009 gràcies a j.t..

5 thoughts on “La literatura, a l’Ebrebloc

 1. Jacme Post author

  ja cal que t’espaviles, si vols vindre, dicendres del passat ebrebloc vam fer ple, i crec que enguany no serà menys! llàstima que a casa de mons pares no hi cap gent 🙁

 2. jaka

  Que be que us ho passareu !!! un programa que em sembla d’allò mes bo !!!
  Aprofito per dir-te que si pots, vols i no et fa mandra t’he deixat un meme al meu bloc… em faria il•lusió que el fessis.
  Besades,
  ;D

 3. j.t.

  Oh, amb la petita queixa aquesta que diu de Lletra, hi ha una anècdota sucosíssima, respecte a la qual no direm el nom dels pecadors. Resulta que un poeta tortosí se’n va anar a una editorial barcelonina de les tres o quatre grosses que hi ha a Barcelona amb un original, i el va ensenyar al que remenava les cireres allà. I el remenaire li va dir: “No, de tortosí ja en tenim un”. ¿Coneix el mite aquell de que a Barcelona sempre hi ha un mallorquí i un valencià oficials? Doncs això mateix, però sense sortir del Principat.
  Per cert, en honor a la veritat cal dir que també hi és Artur Bladé.
  Mos veiem!

 4. Jacme Post author

  @jaka: ara vindré a pegar un cop d’ull! 😀

  @j.t.: gràcies per la història, i per l’apunt del Bladé. El post està actualitzat, i m’he entretingut a comptar autors: només un 2,7% del total són ebrencs. Suposo que “de tortosí, ja en tenen tres” i no en cap cal altra (si és que comptem a Moncada com a ebrenc, és clar…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow