el basar de les espècies

Meme del set

La jaka me passa un meme (que li ha passat saragatona, que li ha passat la Montse). Diuen que cal compartir 7 fets (com els set reis Nans) sobre un mateix, però les interpretacions són variades, i m’ha encantat la interpretació que n’ha fet la jaka, d’escriure set llibres que l’han marcat, i del saragatona de parlar de plaers. Així que seguiré els passos dels meus predecessors de meme, i fent una barreja de lliureinterpretació detallaré uns productes culturals plaenters per a mi:

Dune : bé havíem de començar per aquí, no ho trobeu així especiaires? m’encanta que en una obra de ciència-ficció l’ecologia (geogràfica i humana), sia tant i tant important, i que arreu hi puguem trobar similituds amb actituds i problemes ben humans i actuals. És un plaer poder viatjar per un món tant futurista i alhora tant medieval com Dune, entre la llum i les tenebres, com nosaltres mateixos.

El Senyor dels Anells: què us he de dir del grimori per excel·lència? He perdut el compte de les voltes que l’he llegit (20? 30?), i cada lectura és un ver plaer: remembrar l’angoixa de la persecució dels 9 em retorna a les grans partides de rol que he arribat a jugar.

L’ombra rogenca de la lloba: tot i que ara el plaer ja és passat en la llunyania, la memòria em recorda que no em creia que es pogués fer un llibre de poemes amb notes a peu de pàgina, i que les notes fossen (potser) millors que els versos. Quin descobriment i quin plaer, veure que la poesia no se circumscriu als paisatges sempre canviants de les tendències literàries contemporànies!

Els concerts de Brandemburg: escoltar Bach, de per sí, ja és un plaer. Però els concerts em recorden un vell disc de vinil que em deixava ma iaia, quan era menut, amb els concerts. Un disc que li havien donat en alguna promoció d’algun banc, que tenia allí per no llençar, i que vaig encetar i escoltar jo per primera volta. Així que plaer doble, el de descobrir el Mestre Bach, i el d’encetar un disc de vinil!

Voyage au centre du monde: l’anna s’estranyava que una obra de Verne sortís entre els 10 millors llibres de la història de la ciència-ficció. Jo crec que hauria estat un pecat no posar-ne cap! I ara, amb les noves tecnologies, ens podem permetre el plaer de llegir les obres de Verne amb tota la tranquilitat del món! gràcies a feedbooks he pogut acostar-me al text original, i rellegir una de les històries de Verne que encara no s’han fet realitat.

Conan el cimmeri: podria parlar del còmic, de la banda sonora, o de la pel·lícula, però el plaer més gran que tinc és el de llegir l’edició completa de tres volums, en tapa dura i amb il·lustracions, de les obres originals del seu creador, Robert E. Howard. Un plaer que els llibres electrònics difícilment podran superar.

Fer llibres amb una despesa mínima: i és que muntar el llibre d’Hespèria de relats curts de ciència-ficció ha estat un plaer. No només maquetar els textos, fer-ne un pdf i llegir-lo en línia, sinó poder oferir a qui li vinga de gust una edició en paper, i sense haver-me de gastar un ral per fer-ho. Aneu a una impremta i demaneu pressupostos per 100 o 200 exemplars. I, de passada, demaneu quant costaria fer un sol exemplar (si és que ho volen fer). Amb els serveis que hi ha a la xarxa això ja és possible, per un preu acceptable, i quan tens el llibre entre les mans és tot un gran plaer!

I ara passo la patata calenta a set víctimes més. Ja sabeu que podeu fer-ho o no, i que al capdavall hi podeu escriure el que vulgueu. En Palumbus Columbus, l’anna de biblosfera, en p-cfacsbc2v, en nightwind80, losimo, la gamoia i el festucaire.


Sempre és un plaer recordar velles cançons… .

8 thoughts on “Meme del set

  1. Jacme Post author

    @anna: quina rapidesa en fer lo meme! ara, hi ha un text que ja sé d’a on l’has copiat… 😀

    @p-cfacsbc2v: pren-t’ho en calma, i escriu el que vulgues. I si no t’inspires no passa res, no t’has de veure obligat! 😛

  2. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » 7 llocs de Vilafestuc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.