el basar de les espècies

La web del referèndum de l’1 d’octubre al Basar

Que en ple segle XXI hi haja gent que es pense que pot “censurar” un contingut a la xarxa és ridícul, sobretot quan parlem de drets bàsics i que haurien de ser universals. És el que ha passat quan des de Madrit (concepte) han decidit tancar la web del referèndum de l’1 d’octubre. I la resposta no podia ser una altra que l’obertura per part del Govern d’altres webs amb el mateix contingut. I davant dels possibles somnis humits de tancar aquestes pàgines, tots nosaltres hem reaccionat com no podia ser d’una altra manera: tot clonant la pàgina del referèndum i creant-ne miralls ad nauseam.

Des del Basar de les Espècies ens sumem a la iniciativa popular amb les eines que els companys de Pirata.cat han posat al nostre abast, amb un mètode que difícilment podran tancar o fer caure. Es tracta de IPFS, un sistema descentralitzat que ens assegura que sempre estarà online, perquè no hi ha cap servidor únic que tingui aquesta web. Les instruccions per fer-ho les trobareu a dedicidimhojunts.cat.

En resum, per si a algú li interessa, trobareu la web del referèndum al domini http://referendum.basar.cat. Que som dofins a la mar, que saltem, riem i xalem, i nadem amb tota la llibertat que sempre havíem somniat. [Actualització: després de les darreres censures, ara també podeu entrar a http://garanties.basar.cat]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.