el basar de les espècies

Los discos a Discogs

Ja fa dies que col·lecciono discos de vinil (i en digitalitzo algun) i com a bon friki d’este món una de les coses que vaig fer en el seu moment va ser buscar una pàgina amb la que poder catalogar o fer-ne una llista (una cosa de l’estil de LibraryThing, però de música enlloc de llibres).

I així va ser que el febrer del 2014 vaig crear el meu perfil a discogs. Vaig afegir alguns discs, però no la interfície se’m feia poc amigable i per això va quedar en estat congelat… fins fa unes poques setmanes. Vaig descobrir que la pàgina comptava amb una aplicació per al telèfon mòbil i vaig fer un tastet. I s’ha de reconèixer que és tot un encert (amb lector de codis de barres i tot).

La base de dades de discogs és realment impressionant, i les dades i camps que es contemplen  a les fitxes dels discos són  exhaustives.  I tot gràcies a que no només  l’alimenten usuaris que són col·leccionistes sinó, sobretot, botigues i persones que venen discos i cd d’arreu del món (i d’aquí ve el model de negoci de la web). Per això el 90% dels discos que he volgut catalogar ja els haja trobat al sistema (penseu que del mateix disc es poden arribar a trobar les  edicions d’anys i de països diferents).

Així que si necessiteu alguna app per posar ordre als vostres vinils, cd o cassets ja sabeu on podeu fer cap. I com que permet seguir perfils-amics aviseu, que compartirem troballes!

 

Tagged on: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow