el basar de les espècies

Los discos a Discogs

Ja fa dies que col·lecciono discos de vinil (i en digitalitzo algun) i com a bon friki d’este món una de les coses que vaig fer en el seu moment va ser buscar una pàgina amb la que poder catalogar o fer-ne una llista (una cosa de l’estil de LibraryThing, però de música enlloc de llibres).

I així va ser que el febrer del 2014 vaig crear el meu perfil a discogs. Vaig afegir alguns discs, però no la interfície se’m feia poc amigable i per això va quedar en estat congelat… fins fa unes poques setmanes. Vaig descobrir que la pàgina comptava amb una aplicació per al telèfon mòbil i vaig fer un tastet. I s’ha de reconèixer que és tot un encert (amb lector de codis de barres i tot).

La base de dades de discogs és realment impressionant, i les dades i camps que es contemplen  a les fitxes dels discos són  exhaustives.  I tot gràcies a que no només  l’alimenten usuaris que són col·leccionistes sinó, sobretot, botigues i persones que venen discos i cd d’arreu del món (i d’aquí ve el model de negoci de la web). Per això el 90% dels discos que he volgut catalogar ja els haja trobat al sistema (penseu que del mateix disc es poden arribar a trobar les  edicions d’anys i de països diferents).

Així que si necessiteu alguna app per posar ordre als vostres vinils, cd o cassets ja sabeu on podeu fer cap. I com que permet seguir perfils-amics aviseu, que compartirem troballes!

 

Tagged on: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.