el basar de les espècies

Unes terres amb nom de novel·la

Fa uns dies el JM Tibau ens avisava d’un article sobre la literatura a les nostres Terres. El text està escrit per Gemma Lleixà, i està publicat a la revista Canvi 16 (si voleu llegir només l’article el trobareu aquí, llegiu-lo que és interessant de veres).

En este article hi trobareu un magnífic resum del panorama literari actual i s’hi repassen els autors que cal tindre en compte. A més s’hi poden trobar declaracions d’Andreu Carranza, Emigdi Subirats, Albert Pujol o Octavi Serret.

El que m’ha cridat més l’atenció, però, és l’associació que es crea entre el futur de la nostra literatura amb internet: «Els franctiradors de l’Ebre han apuntat cap a internet i el nou món dels blocs virtuals», diu Lleixà. I aquí és a on surten les declaracions de JM Tibau, en què explica el perquè de l’èxit en l’ús de l’eina blocaira:

Són autors [els de l’Ebre] allunyats dels mitjans de comunicació grans i que no poden participar tant com voldrien de la vida literària nacional que es cou a Barcelona, així que els blocs han estat clau per facilitar la seva presència en al món i estimular la seva expressió literària.

I a més del JM Tibau i de l’Emigdi, l’aticle cita altres blocs de la nostra ebresfera: Hespèria i el basar de les espècies!

.

3 thoughts on “Unes terres amb nom de novel·la

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.